Röster om skuggträningen

”Jag tycker att en av de stora fördelarna av att man har varit med i den här processen under en lång tid är att jag har fått syn på saker hos mig själv och i mitt ledarskap som har blivit tydligt för mig, som inte riktigt har varit tydligt för mig tidigare. Det har varit väldigt bra och nyttigt att plocka med sig framåt.”
– Carina Håkansson, styrelseledamot i SCA, AFRY och Vasaloppet samt ordförande i IVAs avd VIII.

”Det har varit ett jätteanvändbart verktyg. Det är rätt skönt för människor att få insikten att det är ok att ha de där mörka sidorna också. […] För mig har det varit ett sätt att få en tydligare, större bild av mig själv, och hjälpt mig att dela med mig av den bilden till andra.”
– Mattias Kanold, head of Talent Management

”Det här arbetet ger mig en bredare palett och det gör mig tryggare och jag får tillgång till fler egenskaper som stärker mig både som privatperson och i mitt ledarskap. Och en högre tolerans för så väldigt mycket också, för att allt har ju två sidor.”
– Astrid Westfeldt Corneman, VD Nackademin

”Arbetet med skuggteorin har gjort att jag i mitt team kan se att människor är olika och måste få vara det, och att det är jag som måste förhålla mig till hur jag beter mig mot dem som kräver och behöver helt olika typer av input och output från mig.”
– Ulrika Dieroff, chef Affärsservice Sydsvenska Industri- och Handelskammaren

”Ann är helt fantastisk här, för att hon på ett lekfullt sätt plockar fram det allra sämsta i oss och gör att det inte känns så farligt. Efteråt känns det som att vi kom två steg vidare i att vara ett team i det vi vill åstadkomma. Konkret har vi blivit mycket snabbare på att komma till beslut när vi har svåra frågor och vi har bättre mötesdisciplin.”
– Johan Backman, Director of Market Development, Circle K Sverige

”Den största fördelen för en grupp att använda honey-ghost-trap är egentligen att få ett gemensamt språk, se fördelarna av allas olika sidor. Här fick vi ett sätt att se dem, känna när vi ska använda dem, också utmana varann och uppmuntra varann att använda dem vid rätt tillfälle.”
– Cecilia Hedqvist, VD Gasnätet Stockholm AB/COO Värtan Group

”Det bästa med Ann är att hon är så otroligt inkännande, förstående, hon… oavsett vad man har för utmaning så hittar hon alltid någon vinkling som är dels hjälpande men också positiv i ens dilemma, vilket är en fantastisk egenskap, tycker jag.”
– Katrin Dahlström, VD Ebab Stockholm

Ann är ett sant proffs. Hon ser, lyssnar in och läser av de personer som finns i rummet. Och utifrån var gruppen är just nu tar hon oss på en insiktsfull utvecklingsresa.
– Chris Hester, styrelseordförande Spritmuseum och fd landshövding