”Din skugga är din styrka”

Nu kan du köpa Anns bok ”Din skugga är din styrka”. Boken finns både på svenska och engelska – och både som pappersbok och i e-boksformat.

Den här boken är skriven för dig som leder andra eller som vill ta ett större ägarskap över ditt liv. Den handlar om den viktigaste och mest komplexa relation du har: den mellan ditt bästa jag och den du inte vill eller vågar vara, din så kallade skuggsida.
Din Skugga är din styrka beskriver en personlig dragkamp mellan dessa inre motpoler som du kanske inte ens är medveten om, men som utan ditt medgivande styr dig varje dag i jobbet, i hemmet och på resan däremellan.

(Förord av Laurence Barrett, författare till A Jungian Approach to Coaching)

”Din skugga är din styrka” (på svenska)

Du kan också beställa ett signerat exemplar direkt i annleda-butiken. Då får du med en ”överskuggningspenna” som bonus.

”YOUR SHADOW IS YOUR STRENGTH” (på ENGELSKA)

You can also go order a signed copy directly from our annleda shop. An ”overshadowing pen” will follow as a bonus.

För dig som föredrar att läsa på din läsplatta, finns boken i onlineformat (skickas till dig som PDF direkt efter beställning. Den tryckta boken ingår ej.):

”Din skugga är din styrka” (på svenska)
”Your Shadow is Your Strength” (på engelska)

Ta lite tid att lära känna den här förtjusande boken. Den är frukten av många års erfarenhet och akademiska studier, men den kommer inte få dig att gäspa och vilja lägga den åt sidan efter några minuter. Istället kommer den dra in dig i ett behagligt äventyr där en skatt väntar på slutet: ditt sanna jag.
– Elizabeth Florent Treacy, senior lecturer vid INSEAD Business School

”Så intressant, och så himla väl presenterat och skrivet! Verkligen bra gjort, sitter som bäst och funderar på vem jag är.”
– Torun Nilsson, Frilansjournalist, bl a i Dagens Industri

Vi måste lära oss att leva med skuggan och förhoppningsvis hitta ljusglimtar i dess mörker, som ger oss ny energi och nya idéer. Detta är ingen lätt uppgift, och ska resan lyckas behöver vi en guide. Ann Askenberger erbjuder just en sådan guide, där hon gjort skuggan tillgänglig genom en modern saga. Om du är redo att förlika dig med din skugga är det här en ypperlig startpunkt.
– Laurence Barrett, författare till A Jungian Approach to Coaching

Ännu fler läsarkommentarer:
”Tankeväckande, vill återkomma till flera gånger”
”Fantastiskt att du lyckats göra ett så komplicerat koncept lättillgängligt”
”Härligt befriande sagoformat, så enkelt att både konsumera och reflektera kring sig själv”

Några ord från författaren:

För snart två decennier sedan läste jag för första gången Debbie Fords bok om att vi ska krama vår skugga. Den kom att förändra mitt sätt att se på mig själv och andra, på våra förtjänster och tillkortakommanden. Och den kom gradvis att påverka mitt sätt att se på ledarutveckling.

Jag har träffat många kapabla och ambitiösa chefer som ändå har svårt att bottna i sitt ledarskap. Och jag har nog inte träffat en ledare som inte brottas med baksidan av sin vinnande framsida och framtoning. Det vi inte vill vara, finns också där – vid sidan av alla de goda egenskaper vi har och så gärna vill framhäva. Skuggan är både enkel och svår att begripliggöra. Enkel, därför att den innefattar allt det du inte vill vara eller tror att du får vara för att bli accepterad. Svår, därför att den beskriver något som de flesta inte ens är medvetna om, och instinktivt undviker.

Ja, tänk om fler ledare kunde acceptera sin skuggsida! Att hjälpa andra att se hela sitt jag har blivit min drivkraft, mission och passion. De senaste åren har jag, tack vare mina studier vid INSEAD Business School, valt att djupdyka i teorierna om hur vi människor påverkas av det undermedvetna och omedvetna. Jag har också fått möjligheten att testa min idé om hur man på ett enkelt och lekfullt sätt kan koppla ihop de tidlösa psykologiska principerna med modernt ledarskap. Under de senaste 2 åren har jag jobbat med över 200 ledare, varav 140 personer har gått igenom min individuella ledarträning.

Nu finns min egen bok om skuggan här. Den är skriven för att ge ett språk för alla de olika delar vi människor inrymmer. Min förhoppning är att ledare – och alla som vill ta ett större ledarskap över sitt liv – ska våga använda fler sidor för att bättre kunna bidra där de är. På kuppen kan de få ett lite snällare förhållningssätt till sig själva. Det ska bli spännande att höra hur min okonventionella tolkning av Jungs klassiska skuggbegrepp tas emot.