Jag hjälper ledare att upptäcka fler sidor av sig själva.

Med hjälp av honey-ghost-trap® kan ledare på alla nivåer upptäcka fler sidor av sig själva.

Det är ett helhetskoncept. Basen är en coachningsmetod för både individer och teams som genomförs av en certifierad facilitator. Endera med hjälp av ett digitalt verktyg eller som en LIVE workshop. Dessutom finns hos AnnLeda en onlineutbildning för självstudier, en bok och resor med skuggan som tema. Allt på både svenska och engelska.

För den som vill, finns möjlighet att själv bli certifierad facilitator i metoden för att kunna arbeta med egna kunder eller träna internt inom en organisation.

Namnet honey-ghost-trap kommer från två olika fällor. Den ena är en ”ghost trap” som syftar till att fånga in vår skuggsida. Den andra är en ”honey trap” som signalerar att vi gör det på ett vänligt och hoppingivande sätt. För mer information, besök www.honeyhosttrap.se

Vill du också få nyckeln till dina gömda och glömda sidor? Välkommen hit!

/Ann

What I think Ann has been able to do very successfully with her approach is to make the shadow accessible.
And understandable, without oversimplifying and dumbing it down. She has taken quite a complex idea and turned it into something that still is very clinically and theoretically robust but is actually quite accessible and easy to understand.

Laurence Barrett
författare till boken ”A Jungian Approach to Coaching. The Theory and Practice of Turning Leaders into People”
Hör Ann berätta om honey-ghost-trap®

Behöver du hjälp i ditt ledarskapsarbete?

Ibland är chefernas krav på sig själva helt orimliga. Förutom att leverera resultat och finnas tillgängliga för medarbetare, kollegor och kunder ser de som sin uppgift att också vara leende cheerleader och allvetande superhjältar. Det tar på krafterna att tro sig vara den som kan allt och som alltid ska motivera andra. Under chefens stålmansdräkt finns en vanlig människa med fel och förtjänster, styrkor och svagheter. Alla har vi många lager. Först när vi känner till alla sidor av oss själva, kan vi lära oss att leva med dem och dra nytta av dem.Ingen föds till ledare, och ingen blir någonsin “färdig” som chef. Ledarskap handlar om att leda sitt team, sig själv och sin organisation.

Alla delar behövs och ingen kan ignoreras. Även ledningsgrupper behöver då och nu stanna upp och arbeta med sin egen utveckling. För att en ledningsgrupp ska fungera optimalt behöver den också arbeta med interna frågor kring arbetet i gruppen för att skapa förutsättningar för ett stöttande klimat och synergiskapande resultat.

Lever ledningsgruppen upp till sin potential? Når ni de mål ni har föresatt er? Ger era möten energi och arbetslust? Klarar ni att hantera tuffa förändringar? Och vågar ni prata om det som sker under ytan – och som i hög grad påverkar era möjligheter att vara framgångsrika på riktigt?

honey-ghost-trap® ONLINEUTBILDNING

honey-ghost-trap® onlineutbildningen är för dig som är intresserad av att utveckla fler sidor av dig själv men som har tröttnat på att ständigt behöva blir en bättre människa för att duga.

12 självstudievideos om ca 10 minuter.

Jag har sällan mött en så trovärdig konsult som Ann Askenberger. Hon har hela teorin i blodet, är genuint kunnig och lever som hon lär.
– Ann Carlsson, VD Systembolaget

Ann är ett sant proffs. Hon ser, lyssnar in och läser av de personer som finns i rummet. Och utifrån var gruppen är just nu tar hon oss på en insiktsfull utvecklingsresa.
– Chris Hester, ordförande för styrelsen Umeå Universitet, fd landshövding i Västerbotten och Stockholms län

Det är roligt och lekfullt. Extremt effektivt, på kort tid kommer vi djupt. Jag har fått ett praktiskt verktyg som jag kan använda i framtiden.
– David Erixon, marknadsdirektör på NatWesten

Det är en glädje att jobba med Ann Askenberger. Hon är så kunnig, inspirerande och strukturerad. Har både en bredd och ett djup. Hon är snabb på att fånga stämningar i rummet. Jag får alltid nya insikter när jag diskuterar med Ann.
– Helena Martini, HR-chef Atrium Ljungberg

Jag har haft verklig nytta av skuggprocessen i honey-ghost-trap. Jag fick på riktigt ny insikt om en egenskap som jag alltid värdesatt hos mig själv. Det som alltid varit min styrka, höll på att bli en allt större belastning. Den insikten som jag fick av Ann tänker jag ofta på.
– Carina Håkansson, styrelseledamot SCA, & Vasaloppet

Väldigt bra seminarium med Ann Askenberger. Sättet att arbeta med det digitala formatet var nog det bästa jag sett. Dessutom känns det som att du bygger på nyare teorier och insikter och inte det man lärde sig på universitetet för 30 år sen.
– Thomas Jönsson, kommunikations- och IR-chef Veoneer