Tillsammans med Mariann Klint (t vä) och Nina Kenney (t hö) håller jag i en årlig ledarutvecklingsresa till Indien.

Mina inspirationskällor

Det är i mötet med andra människor och andra tankar som vi som människor utvecklas. Mina inspirationskällor är många. Urgamla livsfilosofier, nutida tankar och modern forskning har format mina principer för ledarskap.

  • Stephen R Covey och hans tidlösa tankar om att vara människa och ta ansvar för sitt liv.
  • Yvonne Agazarian och hennes forskning om hur människor samspelar bäst med andra. Hennes teorier hjälper oss att förstå hur vi kan kommunicera bättre, lösa konflikter och ta tillvara olikheter för att skapa hållbar förändring.
  • Debbie Ford och Pernille Melstedt, som satt ljuset på våra skuggor och hur vi kan sluta projicera våra egna tillkortakommanden på andra, tankar som bygger på psykologen Carl Jungs arbete.
  • Alla kvinnor (över 170 stycken!) som har deltagit i de årliga ledarskapsresorna till Kerala i Indien. Under de tio år som vi har arrangerat dessa utbildningar har jag fått möjlighet att höra många historier om ledarskapets svårigheter och glädjeämnen. Vilken kvinnokraft och vilket lärocenter!
  • Alla de chefer som jag genom åren har jobbat med och som har haft modet och viljan att utveckla sig själva. Ett steg i taget. Ibland lite åt sida eller bakåt. Perfektion är överskattat, små stegvisa förändringar i rätt riktning är däremot grovt underskattat. Det är i den vanliga arbetsvardagen som chefer testas, lär sig och visar prov på riktigt gott ledarskap.